søndag 31. januar 2010

Tea for two


Fler bokstaver! Denne gang pose til te. Posen er nok en gang sydd av ubleket lin (nå får jeg virkelig brukt opp masse småbiter etter andre prosjekter). Foret er et gammelt blomstrete gardinstoff (gjenbruk). Veldig miljøvennlig disse poseprosjektene mine, gjenbruk og "oppbruk" - det må da være bra. Posene er lettvinte å sy, men allikevel tar det tid for bokstavene krever sitt, må være veldig sparsommelig med malingen slik at ikke denne flyter utover, dessuten skal sjablongen holdes rolig, så - etter et par bokstaver har jeg nærmest gangsperre i armen, hvis en kan kalle det det.

Pose til telys


Som sagt i forrige innlegg - "det kommer til å bli mer bokstaver". Her kommer "nestemann" i rekken - en telyspose. Posen er sydd i ubleket lin og foret med sort bomullsstoff med hvite hjerter på. Oppheng har den også fått og en liten blonde i bunn av posen. Blonden synes ikke på dette bildet, men hvis du går i bloggbutikken min, vil du se den.
Litt om bildet; Det er ikke alltid så lett å få tatt brukbare bilder til denne bloggen, men nå har jeg funnet frem kokebokstavivet mitt (som med skam å melde ikke blir brukt til kokebøker), vært i bokhyllen og funnet bøker med store og gode bilder - og bruker dette som bakgrunn for bildene mine. For orden skyld; Boken som er brukt her heter VINTERFRYD og er skrevet av Finn Schjøll og Morten Brun. Det er kanskje ikke lov å bruke bilder sånn - ikke vet jeg, men nå har de ihvertfall fått litt reklame her (akkurat som de trenger det:)

torsdag 28. januar 2010

Kaffepose


Har fått en liten dille på disse posene mine, og mens man syr dukker flere ideer opp - tekst på posen var en av dem - noe som innebar innkjøp av tekstilmaling og sjablong på Panduro (pluss noen andre ting som jeg strengt tatt ikke trengte, men som kan komme godt med en annen gang.....). Ved installert på syrommet, med nyinnkjøpt maling og sjablong - startet utprøvingen, må si det ble noen prøverunder før resultatet ble akseptablet, men det frister til gjentagelse - det blir nok fler bokstaver å finne her etterhvert.

søndag 24. januar 2010

Gaveposer av restestoff


Har etterhvert blitt en del småbiter med stoff etter diverse prosjekter. I helgen har noen av bitene blitt til små gaveposer. I tillegg har jeg testet ut de to typene med overføringsark jeg har, "stryk på ark" og "print på stoff ark". Den ene posen "kaffeposen" har fått påsydd et bilde med kaffebønner, det andre "oppmuntringsposen" har fått følgende sitat som jeg fant på nettet her om dagen; Alt går godt til slutt og er det ikke godt, så er det ikke slutt". Den siste posen "såpeposen" har ikke fått noen ting, men er jo sydd i et vakkert rosestoff som får være nok i seg selv. Posene kan selvfølgelig fylles med hva som helst som er hyggelig å gi bort - et alternativ til blomster kan man vel si. Både kaffeposen og såpeposen har fått oppheng - tenkte det kunne være praktisk.

mandag 18. januar 2010

Brødkurv med "bevingede ord"


Kjøpte tidlig i høst et slags stoff limt til et A4 papir. Dette kan du printe på, dra av papiret og så bruke det i sømprosjekter. Har ikke fått brukt det før nå. Kom nemlig over noen bevingede ord Arne Næss en gang har sagt; "For å bli lykkelig må du gjøre dine gleder så små at du kan oppleve dem ofte". Tenkte disse ord kunne passe på en brødkurv. Printet ut ordene på en "himmelbakgrunn" og sydde den inn mellom andre blå stoffer. Brødkurven er foret med mørk blå lin.
Ligger i bloggbutikken min.

Hjertepynt


Forelsket meg litt i stoffet til skittentøysposen, og måtte bare sy et hjerte i samme stoffet. Hjertet har fått en liten blonde på seg og er også pyntet med en gammel knapp (en sånn flat en, kledd med stoff, innbiller meg at disse ble brukt på trøyer i gamle dager).

torsdag 14. januar 2010

Skittentøyspose /Laundry bag


Har vært litt "idetørke" her i det siste, har liksom ikke hatt syfoten helt inne, men så kom jeg på et stoff jeg kjøpte for leenge siden - et stoff som minnet meg om gamle dager og farmors utallige tøyposer til ulike formål. Stoffet ble funnet frem, pyntet med en liten blonde, sydd sammen og vips så ble det en skittentøyspose, eller på engelsk; laundry bag (høres liksom litt flottere ut på engelsk). Som prikken over i`en sydde jeg et lite hjerte i ubleket lin, også pyntet med en liten blonde + en gammel knapp, og hang dette i snora på posen. Legger den i bloggbutikken.

fredag 8. januar 2010

Litt til bloggbutikken


Hadde helt glemt denne telysposen, fikk en bestilling på en sådan like før jul og sydde en ekstra mens jeg var i farta. Oppdrag utført og "ekstran" ble glemt - før den dukket opp her om dagen. legger den i bloggbutikken min.

tirsdag 5. januar 2010

Nok en sminkepose


Hadde dette blårutete stoffet med små blomster på som jeg tenkte kunne bli en fin sminkepose.  Foret er  litt "gullaktig" matt silke.  Synes kanskje det ble litt kjedelig, men smaken er forskjellig - så jeg legger den i blogg-butikken min.  Der finnes det også et bilde av posen når den er knyttet igjen.  (Foret ser nok litt blankere ut enn det er i virkeligheten)

fredag 1. januar 2010

Nyttårsveske

Godt Nytt År til alle som titter innom!

Så - over til årets siste prosjekt; som ble en liten veske som skulle stå i stil til antrekket på nyttårsaften. Vesken er sydd i hvit ull og sort lin med en fin gammel knapp til pynt. Som lukkemekanisme har jeg brukt en kjempestor trykknapp (rappet fra en lite brukt jakke i klesskapet mitt). Synes hjemmesydde vesker med stoff skulderrem kan se litt halvveis ut - derfor fikk jeg "snellamannen" til å lage en skinnrem til meg. Han skar og farget skinn og jammen sydde han den på for meg også. Må si det hever kvaliteten på vesken ganske mye - ser liksom litt mer proft ut.