tirsdag 29. desember 2009

Romjulsfri


Det er deilig med fri i romjulen, kan pusle litt rundt i et bedagelig tempo! I går ble det litt vel bedagelig - så - i dag var jeg faktisk tidlig oppe. Installerte med på syrommet med radio og kaffe og tok et dykk ned i stoffene mine. Har vel helt glemt å fortelle at jeg rett før jul kjøpte en søppelsekk med restestoff (kr 300) - det var julaften, 17. mai og bursdag på en gang:) Masse fine stoffer, blant annet et av de jeg har brukt til dagens syprosjekt. Litt ubrukelig var det selvfølgelig også, men fint lite. Dagens prosjekt er en smikepose som kan være fin å ha på badet og som også er grei å ha med seg på tur i og med at den kan knyttes igjen. Legger den i den lille butikken min.

torsdag 24. desember 2009

God jul til alle sammen


Hei en julaftens morgen - i natt har virkelig "vår herre" pyntet til jul, det er utrolig vakkert der ute. Hadde et tilsvarende snøfall for noen uker siden, da tok jeg med meg "snella"mannen og fotoapparatet ut i skogen - ville ta bilde til julekort, og det fikk vi gjort. Men - og det er et stort MEN - jeg fikk aldri tid til å sende de ut (huff). Derfor legger jeg det ut her - og ønsker alle som titter innom en RIKTIG GOD JUL! Kos dere;

lørdag 19. desember 2009

O jul med din glede


Julepynten begynner å komme frem - et assortert utvalg av mine kremmerhus får henge på kjøkkenet i år - fylt med littegrann granbar ble det ganske så fint synes jeg. Er en del håndsøm på disse kremmerhusene, så syfingern min har blitt ganske så hullete etterhvert - løsning; fingerbøll - litt uvant i begynnelsen, men fungerte veldig bra etterhvert (slipper ihvertfall å få tredd nålen langt inn i fingern - AU!

onsdag 16. desember 2009

Ny (jule)løper


Eller helårsløper - vi får se. Har sydd denne av de samme stoffene som den "sorte" pute i et tidligere innlegg. Skulle kanskje hatt en dusk i hver ende, men det hadde jeg ikke for hånden. Løperen ser kanskje litt skjev ut på bildet - og det er den også - bittelitt, synes det er vanskelig og få sånne ting helt rette - og når iveren tar helt overhånd går det litt for fort i svingene - spennende å se hvordan ting blir:) Ellers er det travle førjulsdager - en har nok litt for mange baller i lufta, men på en annen side - det er vel det som gjør at det blir jul for meg!

mandag 14. desember 2009

Tulipaner og kristhorn


Fikk noen nydelige tulipaner med kristhorn på fredag når vi hadde gjester. Passet så utrolig godt sammen med mine sorte lysestaker og den lille bolle. Tenkte derfor at jeg måtte dele dette med "folket". Nå har jeg tatt ca. 120 bilder av mitt lille stilleben, men akk... de yter ikke blomstene rettferdighet. (det er jo bare dårlig fotograf da - det er der det ligger - sier han som sitter på sidelinjen her). Uansett kvalitet på bildet - jeg legger det ut jeg - et lite inntrykk får dere jo. PS Det er jo flott med rødt til jul da - synes nå jeg!

søndag 6. desember 2009

Juleverksted


I dag har det vært juleverksted hos bestemor(mor) med tre tantebarn og meg som juleverkstedsassistent. Det går relativt kjapt i svingene når de yngste skal produsere - og - noen er mer tålmodige enn andre. Registrerte at "herren" blandt oss var usedvanlig rask og i grunn mer interessert i andre ting, men sånne julepuslerier er vel mer en jenteting. Ved nærmere ettertanke fungerer det vel sånn for store gutter og jenter også:=) I alle fall, her er er ett av resultatene (malerier i akrylfarger) - og gjett hvem som var først ferdig!:)

lørdag 5. desember 2009

"Litendame" veske


Denne lille vesken har vært oppi hodet mitt siden jeg kjøpte sauestoffet på Stoff og Stil. Samme kosestoff og sauestoff som jeg har sydd barnepute av (ligger i butikken min). Er litt i tvil om vesken skal være julepresang, eller om jeg skal legge den i butikken - jeg får se, den får stå på vent litte grann.

torsdag 3. desember 2009

Liten portmone til liten pike


Har sydd en liten portmone i ullstoff med vintage motiv og blondekant rundt. Bildet har jeg sydd på med en av de mange dekorsømmene på symaskinen min. Bruker sjelden disse, men denne gangen passet det godt. Tenkte at dette kunne være en liten ekstrapresang til en av mine tantebarn.