tirsdag 29. september 2009

Barnepute i kosestoff


Soffet til den tidligere omtalte vesten var egentlig ment til puter. Har hatt "sauestoffet" liggende lenge, men ikke helt funnet noe som passet til - før nå. Saken er - jeg vet ikke helt hvordan kosestoffet oppfører seg i vaskemaskinen - så - nå går puta rett i vasken, så får jeg se om den er like myk og fin når det kommer ut.

Har forøvrig vært på Ikea i dag og oppgradert vaskeromsinnredningen (hvis det kan kalles å oppgradere fra ingen ting til litt:)

søndag 27. september 2009

...Jul - litt lenge til kanskje


Ja - det er noen uker til jul, men plutselig dukket et stoff opp av "intet" - og det måtte jo bli noen søte julehjerter. Foret med rød silke ble det slett ikke så ille - tenkte de kanskje kunne brukes som "tallerkenpynt" eller bordpynt.
Har tenkt å lage meg en "bloggbutikk" - men slikt tar tid - ihvertfall - hvis det skjer kommer hjertene til å ligge der, mao de er til salgs!

Bitteliten helgetur til Nevlunghavn

Har vært en liten tur til Nevlunghavn og besøkt "de gamle" på hytta. Ned på lørdag - og opp i dag (søndag). Utrolig temperatur på lørdag og slett ikke så verst i dag heller, hadde det ikke vært for vinden hadde det vært perfekt. "Lillebrodern" og hans datter var der når jeg kom - vi fikk en hyggelig middag sammen før de reiste hjem. Hadde forresten sydd en "prøvevest" (kosestoff, besatt med perler) til tantebarnet - som falt i smak (ikke til å tro)!
Ellers fikk vi ordnet opp litt til vinteren, tatt av gamle skudd på rododendroen (skrives det sånn?) Faderen mener at det må gjøres for å få en praktfull blomst til våren igjen. Vi har ryddet inn hagemøbler og plukket pærer og sist men ikke minst fått ned parasollen som hadde overvintret ute. Moderen og jeg har hatt en liten treningstur i "prekestolen" med resultat total utmattelse med påfølgende hvile. Da så jeg mitt snitt til å ta med meg kameraet og gå en kjapp tur ned i stranda, hadde lyst til å se hvor omfattende oljesølet var. Var slett ikke så ille det lille jeg så - får håpe det er riktig.

Sånn så det ut på stranda i Nevlunghavn

fredag 25. september 2009

Hagen i September


Hadde egentlig tenkt at denne bloggen også skulle være et lite "hagested" - men som enhver observant leser kan se har det ikke vært skrevet et eneste ord om hage! Men NÅ kommer ihvertfall en liten høstrapport. Her er det ganske frodig enda - solhatten er ganske seig - har stått utrolig lenge, Rosene blomstrer - omsider! (første "økt" av rosene ble et herremåltid for rådyra, det ble forørig liljene også)
Ellers er det litt lavendel igjen, sedumen blomstrer og "flickorna på skjæret" blomstrer på runde 2. Alt i alt, slett ikke så ille!

søndag 20. september 2009

Søt liten sminkepung


........og til slutt i dag - en liten søt sminkepung - litt vintage ville jeg si. Har hatt bildet liggende i mange år - og i dag fikk altså den lille bedårende damen plass på en sminkepung.

Jeg har plassert min blogg i Askernorske bloggkart!

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

Dyrisk sminkepung og liten veske


Var en tur på Stoff og Stil på lørdag og derfra kommer man ikke ut uten å ha kjøpt noen meter stoff - som man ikke hadde tenkt å kjøpe. Denne gangen ble det et litt dyrisk stoff - har igrunn litt sansen for det! Første prosjekt ble en liten sminkepung og med sort lin/dyrisk stoff pyntet med en knapp. Ser veldig syntetisk ut på bilde, men i virkeligheten er det slett ikke verst (ikke så lett å ta gode bilder når det er mørkt og kvelden.

Andre prosjekt ble en liten veske med plass til det aller nødvendigste - blir sikkert fin med et sort antrekk.

Pute i brunt og orange


Da ble det endelig litt tid til symaskinen igjen. Denne puten har jeg gått med oppi hodet mitt lenge - og resultatet ble ganske som jeg hadde tenkt. Har igrunn planlagt flere puteprosjekter i samme stil - så - da er det bare tiden som må strekke til og det gjør den igrunn ikke - til hverdags. Synes bare ukene farer av gårde med et eller annet som skal gjøres hver dag, men nå er det jo høsten og da er det jo som kjent lange kvelder - vi får nå se på det.......