søndag 28. februar 2010

Vintage pengepung


Nok en pengepung har blitt produsert. Denne gangen i litt vintage stil. Jeg har sydd den av ubleket lin og felt inn en liten "vintage pige" og til slutt - pyntet den med en liten blonde. Pengepungen er foret med " Avispapir" bomullsstoff . Legger denne også i bloggbutikken.

torsdag 25. februar 2010

Pengepung i sort lin


Har blitt litt "småtteri" på syfronten i det siste. Denne pengepungen er sydd i sort lin med en liten detalj i sort hvitt bomullsstoff midt på, For å "sprite" den litt opp har jeg pyntet med en sort stor knapp og en mindre lilla kapp fra "arvekolleksjonen". Har arvet utrolig masse knapper etterhver - og mange kjempefine! Er ikke så mange nå til dags som spretter knappene av tøyet før det utgår...... Pengepungen legger jeg i bloggbutikken.

tirsdag 23. februar 2010

hjerte pynt


I disse OL-tider må man ha noe å gjøre foran skjermen. Har sydd opp noen hjerter som egner seg godt for "stapping" under sending. (Har faktisk blitt en del OL-titting denne gangen, hverken snellamannen er jeg er lidenskaplig interessert, så det har vel noe med nasjonalfølelsen å gjøre da, eller.. ikke vet jeg). Nok om det - et hjerte har blitt helt ferdig, dette er tenkt å henge på KJØLESKAPET, hadde egentlig tenkt å feste en magnet til det, men fant ut at det var like greit å henge det opp med en allerede eksisterende magnet. Hjertet ligger i bloggbutikken.

søndag 21. februar 2010

Fleecekjole til liten prinsesse


Lenge siden jeg har sydd klær. Fikk lyst til å prøve igjen og hadde noe fleece liggende pluss et mønster fra burda og mer skulle det ikke til før jeg var igang- Det eneste jeg manglet var modellen, litt ugreit å sy når det ikke er noen å prøve på. Men denne kjolen / genseren er såpass raus i fasongen at faren for at den skulle bli for liten var eliminert, jeg var mer redd for lengden på armene. Kjolen er kantet med bomullsstoff nederest på armene og rundt hetten og prikken over ien ble en rynkekappe nederst - da ble det liksom litt mer "prinsesselig". Var og leverte hos den lille prinsessen i ettermiddag og kjolen passet svært så godt - kanskje litt lang i armene, men ikke alt for lang, og bittelitt trang å få over hodet, alt i alt - den ble veldig fin på:)

tirsdag 16. februar 2010

Svalbard


En liten rapport fra langhelg / jentetur til Svalbard. En utrolig flott opplevelse. Helgen startet med litt så som så vær, men tok seg opp noe voldsomt etterhvert, det ble ganske så kaldt, men også klarvær. Var ikke mer enn -12, men det føltes adskillig verre en de -20 vi har hatt her i vinter. Fikk sett oss om i Longyearbyen - både museum og galleri, restauranter og barer - ikke noe å klage på her! Isbjørnen fikk vi ikke se, men reinsdyra stod å beitet foran huset til vår vertinne når vi kom. Hadde en flott snøscooter tur innover til Elveneset, noe nervøst til å begynne med, med etter kort tid gikk det helt greit å håndtere snøscooteren - vi kjørte i 50 km/t:), Hundekjøring ble det også, litt småkaldt men dette også kjempeflott. Her byttet vi på å sitte i pulken og å styre sleden - ingen velt og ingen sure hunder.
En tur til Svalbard kan anbefales på det varmeste! Tusen takk til vår snille vertinne som slapp oss inn i varmen, utstyrte oss med ekstra klær og serverte oss deilig mat - Takk skal du ha!

onsdag 10. februar 2010

Lampeskjerm til gjesterommet


Fant ut at jeg måtte ha en lampeskjerm som sto i stil til putene. Etter å ha demontert en par gamle lampeskjermer for å få en mal, ble denne nye lampeskjermen til. Ikke akkurat 100%, men bra nok til sitt bruk. Lærte faktisk et par ting på veien også; når en syr en lampeskjerm av to forskjellige stoffer, da synes sømmonnet veldig godt når du skrur på lyset, dvs. lampen egner seg best avslått - og det var jo ikke helt meningen da.

søndag 7. februar 2010

Puter til gjesterom


I helgen er det nye puter til syrommet / gjesterommet som har stått på tapetet. Har sydd disse av diverse rosestoff og lin. En av putene har jeg sydd på en gammel blonde og en annen har blitt pyntet med et gammelt mellomverk - litt vintage stil kan man vel kanskje kalle det. Så når rommet skal brukes som gjesterom blir det en smule feminint og det var også tanken. Skal prøve å få tak i et skjermbrett som jeg kan sette opp foran symaskin og andre sygreier når noen skal overnatte der - blir liksom litt mer ordentlig da;)

Pute i lin og rosestoff pyntet med gamle blonder

Pute i lin og rose stoff pyntet med gammelt mellomverk

Pute i lin og rosestoff/avisstoff også med en liten blonde