mandag 20. juli 2009

Tilbake fra sommerferie


Spellmovollen seter
Hei - da var første del av sommerferien avviklet. I år gikk turen til Forollhogna Nasjonalpark og seteren Spellmovollen - et utrolig idyllisk sted og forholdsvis lett turterreng (høyeste topp 1332). Hadde perfekt turvær hele uka - bortsett fra noen ørsmå regnbyger som vi har glemt nå:) Takk for hyggelig uke til Dorte og Kjell!!
Etter endt uke på Spellmovollen luxet vi oss litt med hotellrom MED DUSJ OG DO på Røros - DEILIG!
Videre gikk turen over fjellet, ned til Otta, inn til Lom og SÅ - over Sognefjellet. En utrolig flott tur, nasjonalfølelsen steg i takt med høyden, vakker og mektig natur. (Høyeste punkt på sognefjellsveien er Sognfjellshytta på 1413).

Ferden endte på Campingplassen i Gaupne - i en ganske så lite trivelig 1-roms campinghytte (det eneste ledige i distriktet). Det positive var - den hadde veranda og jeg hadde duk, rødvinsglass og lysestaker - så da ble det litt trivelig allikevel. Hele poenget med Sognefjellet og turen til Gaupne var at jeg hadde lyst på bretur - og bretur ble det. Tidlig morgen og vi kjørte inn Jostedalen til bresenteret og videre inn til Nigardsbreen. Utstyrt med isøks og "bresko" (sånne med ispigger) entret vi breen i et taulag på 11 stk. Veldig artig opplevelse, skulle bare ha vart litt lengre (hadde bare 3 timer på breen).

En liten følelse av hvor stor breen er - de svarte prikkene er mennesker


Taulaget vårt (vi gjorde det sjakktrekket at Øyvind gikk foran meg, hvilket medførte null bilder av meg og en hel gjeng av den grøddkledde damen)
Vel nede igjen og endelig et bilde av meg. (det er litt lyv at det ikke ble tatt bilde av meg, men lua jeg hadde på egner seg helt klart ikke for presentasjon på datan)